2013. november 10., vasárnap

Rántott hagymakarika

Hozzávalók:
hagyma
liszt
tojás
zsemlemorzsa

őrölt bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymafejeket megtisztítjuk, és kb. fél centi vastag karikákra vágjuk, majd minden karikát szétszedünk. A tojást felverjük egy kis sóval és őrölt borssal, majd jöhet a megszokott panírozás. Minden karikát lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatunk. Forró olajban pár perc alatt ropogósra sütjük. Érdemes egy papírtörlőre kiszedni, hogy a felesleges olajat leitathassuk róla.


Igazi csemege a rántott hagyma, s valahogy a panírozással és sütéssel el is veszti vadságát ez  a zöldség, amit lássuk be, legtöbben és legtöbbször a pörkölt alá apróra vágva használunk. Sokan azért ózkodnak az elkészítésétől, mert maceránsnak találják. Pedig nem egy ördöngős dolog. Van aki zacskóba teszi a panír hozzávalóit, és akkor csak a három zacsiban pakolássza a hagymakarikákat. Én azonban maradtam a hagyományos módszernél, és villával tettem egyik tányérból a másikba  a rántásra váró finomságot. Igazából csak egy baj van vele: nem mindig tud eleget készíteni belőle az ember :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése