2013. november 3., vasárnap

Sós rudak

Hozzávalók:
28 dkg finomliszt
15 dkg zsír
1/2 cs. sütőpor
1 kk. só
kb. 5 ek tej
1 db tojás sárgája
tetejére:
1 db tojás fehérje
sajt vagy magvak
Elkészítés.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd összedolgozzuk a sóval, sütőporral, és annyi tejjel, hogy tésztává álljon össze. Fél órát hűtőben pihentetjük, aztán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a tojás fehérjével, megszórjuk a sajttal vagy maggal, és rudacskákra vágjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.




Ez megint egy olyan recept, amihez szerintem mindig minden hozzávaló megtalálható egy háztartásban. Nem nagy adag, kb. 30-35 öt-hat centis rudacska lett belőle, de arra mindenképpen elég, hogy egy hirtelen bejelentkező vendéget legyen mivel megkínálni, vagy hogy gyorsan csillapítsuk rágcsálnivaló utáni vágyunkat egy esős vasárnap délután...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése