Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. november 3., vasárnap

Sós rudak

Hozzávalók:
28 dkg finomliszt
15 dkg zsír
1/2 cs. sütőpor
1 kk. só
kb. 5 ek tej
1 db tojás sárgája
tetejére:
1 db tojás fehérje
sajt vagy magvak
Elkészítés.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd összedolgozzuk a sóval, sütőporral, és annyi tejjel, hogy tésztává álljon össze. Fél órát hűtőben pihentetjük, aztán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a tojás fehérjével, megszórjuk a sajttal vagy maggal, és rudacskákra vágjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.




Ez megint egy olyan recept, amihez szerintem mindig minden hozzávaló megtalálható egy háztartásban. Nem nagy adag, kb. 30-35 öt-hat centis rudacska lett belőle, de arra mindenképpen elég, hogy egy hirtelen bejelentkező vendéget legyen mivel megkínálni, vagy hogy gyorsan csillapítsuk rágcsálnivaló utáni vágyunkat egy esős vasárnap délután...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése