2014. január 11., szombat

Ragus csirkeszárny

 Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny (szárnyvég nélkül)
1 nagy fej hagyma
1 szál sárgarépa
4 fej gomba
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
15 dkg brokkolirózsa(nálam fagyasztott)
4 ek. étolaj
3 dl tejföl
2 ek. liszt
1 kk. őrölt bors
ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:
A szárnyakat megmossuk, és az izületnél két részre vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon aranybarnára pirítjuk. Ha készen van, rátesszük a szárnydarabokat, megszórjuk ételízesítővel és őrölt borssal, majd fehéredésig kevergetjük, forgatjuk a husokat. Ezután felöntjük egy másfél-két  decinyi vízzel, és fedő alatt hagyjuk párolódni. Közben a gombát megmossuk, szeletekre vágjuk, a sárgarépát meghámozzuk és gyufaszálnyi csíkokra szabdaljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáöntjük a gombát, sárgarépát és a brokkolirózsát. Szórunk rá még egy kis sót vagy ételízesítőt, és innentől kezdve
már nem kell neki sok idő, a zöldségek hamar puhulnak, és nem is szabad túlzottan pépesre főzni őket. Egy tálba kikeverjük a tejfölt a liszttel, majd merünk hozzá a szaftból,  simára kavarjuk és a csendesen fövő raguhoz csorgatjuk. Elkeverjük, hogy a mártás bevonhassa a szárnyakat és a zöldségeket egyaránt. 1.2 perc, és már készen is van. Tésztával vagy nokedlivel, esetleg párolt rizzsel kínálhatjuk.


Gondolom sokaknak ismerős az érzés, amikor állunk a fagyasztó vagy a hűtőszekrény előtt, és
 azon agyalunk, hogy holnap már megint mi a csodát főzzünk. Olyat ami finom, ami szemnek és szájnak is jó érzés, és azért a pénztárcát sem meríti ki teljesen. Én a mai konyhai gyors leltár után ezt a receptet agyaltam ki. Minden adott volt hozzá, az íze pedig tényleg pompás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése