Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. január 26., vasárnap

Rántott csicsóka

Hozzávalók:
3-4 szép csicsóka
liszt
tojás
zsemlemorzsa
csipet só
csipet őrölt szerecsendió
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csicsókát alaposan megmossuk, konyhában használatos kefével tisztára súroljuk. Nagyon szépen letakarítható, így nem kell hámozgatni. Ezután 3-4 mm-es szeletekre vagdaljuk, kicsit megtörölgetjük a szeleteket, hogy ne legyenek nagyon vizesek. A szokásos módon készülünk a panírozáshoz. Liszt- felvert tojás, amibe sót és őrölt szerecsendiót teszünk- zsemlemorzsa. A szeletkéket bepanírozzuk, majd forró olajban aránylag kis lángon átsütjük, hogy a csicsóka kicsit megpuhuljon. Nem kell, hogy pürészerű legyen, de azért nyers se maradjon. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat, és már lehet is köretként, vagy egy kis fokhagymás tejföllel önálló fogásként enni.


Kaptunk egy vedérnyi csicsókát, aminek én nagyon örülök, mert szeretem ezt a furcsa, göcsörtös, de igen jó ízű növényt. Bevallom, számomra a legfinomabb jól megsúrolva, nyersen ropogtatva. Édeskés íze kicsit a gesztenyére, vagy a dióra emlékeztet. Készült már nálunk belőle csipsz, saláta, pogácsa, most pedig rántottam belőle. Érdemes megkóstolni, csúnya kis külseje ne riasszon el senkit :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése