Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. január 5., vasárnap

Tejfölös-sajtos csirkesült

 Hozzávalók:
1 kg csirkehús
4 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 nagy fej hagyma
3 dl tejföl
15 dkg trappista reszelve
10 dkg liszt
2 tk. fűszerpaprika
1 kk. őrölt bors
1 kk. kakukkfű (aki nem szereti, az használhat majorannát )
1 ek. olaj
1 db tojás

Elkészítés:
Érdemes még előző este nekilátnia  műveletnek. Ami azt jelenti, hogy a tejbe belereszeljük a fokhagyma gerezdeket, és ezzel a keverékkel nyakon öntjük a darabokra vágott csirkét. (lehet persze csak combot, szárnyat is használni) Jól lefedjük, és betesszük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap reggel alaposan lecsöpögtetjük a húsokat. A lisztbe belekeverjük a fűszereket és a sót, majd minden húsdarabot megforgatunk benne. Egy sütőtálba belekarikázzuk szép vékonyan a hagymát, és elrendezzük rajta a lisztes-fűszeres húsdarabokat. A tejfölbe beleütjük a tojást, belecsorgatjuk az olajat, csipet sót, és alaposan kikeverjük. Ezzel a mártással bevonjuk a húsdarabokat,é s a tetejüket befedjük a reszelt sajttal. Lefedjük, és előmelegített sütőben sütjük kb. 50 percet, majd fólia nélkül még addig, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején.


A csirke nálunk megunhatatlan. Éppen ezért azt hiszem már legalább ezer képen el tudom készíteni. Mindig megpróbálok valamit újítani rajta, hogy azért ne váljon egyhangúvá az étel. Most az igazi újítást a tejes áztatás jelentette ennél a fogásnál, ami meg is hozta az eredményét, és nem csak azért, mert nagyon kellemes fokhagymás ízt kapott minden csirkealkatrész, hanem azért is, mert a hús szinte leomlott sütés után a csontokról. A köret természetesen krumplipüré volt mellé, ahogy Bence szereti, forró tejjel, margarinnal és tejföllel habosra kavarva. Persze nagyszerűen megy hozzá például a rizs is, csak sajna nálunk a drágámon a drágámon kívül nem nagy rajongó tábora van ennek a növénynek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése