Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. február 14., péntek

Fűszeres krumpli a sütőből

 Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 dl olaj+ a tál kenéséhez 1-2 ek
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint:
ételízesítő
őrölt kömény
őrölt bors
morzsolt zöldfűszerek
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és hosszában ketté vágjuk. Vágódeszkára fektetve a tetejét bevagdaljuk, de ügyeljünk, hogy ne vágjuk teljesen

 át. Az olajba beletesszük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd alaposan összekeverjük. A maradék olajjal kikenjük a sütőtálat, és belerakjuk a krumplidarabokat. Az olajos -fűszeres keverékkel alaposan megkenegetjük. Pici vizet is öntünk alá, lefedjük fóliával, és forró sütőbe toljuk aránylag mérsékelt lángnál. Kb. 3/4 órát lefedve sütjük, aztán levesszük a fóliát és megpirítjuk a fűszeres krumplikat.





A krumpli nálunk olyan étel, ami szinte minden nap az asztalra kerülhetne. Éppen ezért megpróbálom mindig változatosan elkészíteni. Most ez a verzió jutott eszembe, amit jelen esetben rántott hallal és fasírttal ettünk, de én nagyszerűen el tudom képzelni egy joghurtos/kefíres saláta mellé is, nem csak húsokhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése