Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. március 11., kedd

Csirkehúsos rakott krumpli

Hozzávalók:
80 dkg krumpli
5 dl tejföl
6 db tojás
10 dkg sajt
25 dkg csirkehús (lehet sült maradék is)
1 kk. őrölt kömény
1 csipet őrölt bors
ízlés szerint ételízesítő
kevés só
pár kanál olaj
Elkészítés:


 Ugyanúgy kezdünk neki, mint a sima rakott krumplinak. Tehát odatesszük főni héjastól a jól megmosott krumplit. Én egy kis sót szoktam szórni a főzővízbe, így már eleve ízesebb lesz a megfőtt krumpli. A tojásokból ötöt keményre főzünk, majd megtisztítunk és felkarikázunk.  Ha van előző napról megmaradt vagy esetleg korábbról fagyasztóba eltett sült csirkénk, akkor szépen felkockázzuk, és már készen is vagyunk. Ha nincs, akkor a nyers csirkehúst kockázva, csíkozva kicsit besózzuk, borsozzuk, és pár kanál olajon megsütjük.
A mártáshoz az öt deci tejfölt egy tálba kanalazzuk, hozzáütjük a megmaradt nyers tojást, sózzuk, borsozzuk, ha van és szeretjük, egy kis apróra vágott vagy morzsolt zöldfűszert is tehetünk bele ( kakukkfű, metélőhagyma...)Jól kikeverjük. A sütőtál alját vékonyan kikenjük olajjal. A megfőtt és megtisztított krumpli felét belekarikázzuk. Erre kanalazzuk a mártás felét, majd rápakoljuk a sülthúst. Jöhet a karikázott tojás, majd ismét egy kis mártás. Takaróként megy rá a megmaradt krumpli, a mártás, és a reszelt sajt. Én most chedart használtam, krémesen aranybarnára olvadt a krumpli tetején.




Minden nap azzal kezdődik, mit főzzek...De gondolom ezzel nem vagyok egyedül :-) Tegnap a szomszéd néni rakott krumplit készített, s megtetszett a gondolat nekem is. A fagyasztóban volt összekockázva egy jó nagy fél grillcsirke mell, azt is elővettem, s kicsit megbolondítottam vele a rakottat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése