Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. március 19., szerda

Krémes őszibarackleves

Hozzávalók:
1 dbz őszibarack befőtt
1 kk. őrölt fahéj
1 dbz őszibarack joghurt
1 dl tejszín (én most a felfőzött házi tejről szedtem le)
ízlés szerint cukor
1 kis darab citromhéj
csipet só
1 -2 ek vaníliás pudingpor
(ha van és szereti a család, akkor egy pici menta, vagy levendula, mindkettő pikáns ízt kölcsönös a levesnek)
Elkészítés:
A barackokat kiszedjük a dobozból, és egyforma kis kockákra vagdaljuk. A leve sem megy kárba, egy lábosba öntjük, beletesszük a barackkockákat, megszórjuk a cukorral, fahéjjal, sóval, és hozzádobjuk a jól megmosott citromhéj darabot. Felengedjük még annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen. Odatesszük főni, s míg felforr, addig egy tálba kanalazzuk a tejszínt, a joghurtot és a pudingport. csomómentesre keverjük, adunk hozzá pár kanállal a forró léből is, és behabarjuk vele a levesünket. Pár pillanat kell csak már neki, és készen is van. Elég tálaláskor megszórni a morzsolt levendulával, vagy összevagdalt mentával, hogy érezzük minden kanálnál a különleges ízvilágot.




Egyszerű, gyors, különösebb tudást és anyagi ráfordítást nem igénylő leves. Az íze viszont nagyon kellemes, akár melegen, akár később a nyári napokon hidegen fogyasztjuk. Hármónknak elég is volt egy nagy dobozos konzerv hozzá, pedig Bence még spájzolt el magának délutánra is egy adagocskát a levesből :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése