2014. március 2., vasárnap

Sült pulykaszárnyak

 Hozzávalók:
Pulykaszárny (itt most négy darab)
4-5 gerezd fokhagyma
szárnyas fűszersó
1 duci szál sárgarépa (ez el is hagyható)
1 ek. morzsolt majoránna
Elkészítés:
A szárnyakat ketté vágjuk, így könnyebb velük bánni. Alaposan befűszerezzük, tepsibe pakoljuk. Megszórjuk majoránnával, közé dobáljuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket és a csíkokra vágott megtisztított sárgarépát. Alá öntünk 2 dl vizet, szorosan lefedjük fóliával, és két órán át kis lángon
 sütjük. Utána levesszük a takarást, és adunk neki még egy jó húsz percet, hogy elérje a képen látható színárnyalatot, szépen megpiruljon. Ennyi idő alatt puha és omlós lesz a hús, élvezet bele harapni egy jó kis köret vagy zöld saláta társaságában.




Egy időben méltatlanul kevés pulyka húst ettünk, pedig nagyon finom és egészséges. Éppen ezért úgy döntöttünk, gyakrabban beiktatjuk az étrendünkbe, és nem csak a pulykacombfilét, amiből megannyi
finomságot lehet készíteni, hanem a szárnyat is, és a legközelebbi húslevesemet már előre elterveztem jól megtermett húsos pulykanyakakból.
Aki pikánsabban vagy kiadósabban szeretné megsütni, az éppen bacon csíkokba is becsavarhatja a szárnydarabokat,. Nekem most az volt a célom, hogy egy finom, de nem túl zsíros sült legyen belőle. Látni kellett volna életem két pasiját, ahogy hadakoztak a combdarabokkal :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése