2014. május 3., szombat

Csokis meggyes kevert kocka

 Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 cs. sütőpor
1 db tojás
2,5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. rumaroma
1/2 üveg magozott meggybefőtt
5 dkg csokoládé(nagyszerűen hasznosítható ilyenkor a csokinyúl, télapó :-))
Elkészítés:
A meggyet alaposan lecsepegtetjük. A tojást egy
tálba ütjük, hozzámérjük a cukrot, és habosra kavarjuk. Mehet bele a rumaroma, a tej, majd a sütőpor és a liszt. sima masszát kell kapnunk, amit egy sütőtálba öntünk. (ha nem kerámia, vagy teflon, akkor érdemes kivajazni, liszttel megszórni, vagy sütőpapírozni) A meggyszemeket lisztbe mártjuk, hogy ne süllyedjenek le sütés közben a tészta aljára. Elosztjuk a tészta tetején, majd lereszeljük a csokoládét, és rászórjuk a süti tetejére. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt sül meg, de érdemes egy fogpiszkálóval ellenőrizni. Ha kihűlt, akkor kockákra vágjuk, és porcukorral megszórva kínáljuk.



Ez a szokásos gyors kavart süteményem egy újabb verziója. szeretem, mert ezer féle módon  elkészíthető. Ebéd után Bence hiányolta, hogy nincs semmi desszert, s mivel nagy munkában voltunk, a szobáját rendeztük át, úgy gondoltam, időmbe ennyi bele fér. Gyorsan elkészült, gyorsan elfogyott :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése