Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. május 28., szerda

Hideg eperkrém leves

Hozzávalók:
30 dkg eper
2 kis poharas epres joghurt
1 dl tejszín
1-2 ek. méz ízlés szerint
pár csepp citromlé
Elkészítés:
Az epret alaposan megmossuk, és pár szemet félre teszünk a díszítéshez. A többit egy tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Hozzá kanalazzuk a joghurtot, a tejszínt és ízlés szerint a mézet. Pár csepp citromlé is mehet bele. Habverővel simára kavarjuk. A félretett eperszemeket belekockázzuk, s ha van, pár citromfű levéllel díszítjük. Azonnal fogyasztható. Akinek esetleg túl sűrű, az nyugodtan higíthatja még kevés tejszínnel vagy tejjel.




Ma délelőtt gyönyörű epret vettünk a piacon. Lédús, édes és vöröslő szemeket. Magunknak gombalevest készítek, de Bence kedvéért összedobtam ezt a könnyű kis eperkrém levest, ami amilyen gyorsan elkészíthető, olyan finom!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ügyes vagy sok finomság van a tarsolyodban! Gratulálok a nagy létszámhoz is, akik már követik itt a blogodat is. Puszi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta ügyes vagy sok finomság van a tarsolyodban! Gratulálok a nagy létszámhoz is, akik már követik itt a blogodat is. Puszi

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen Henike! Puszi

    VálaszTörlés