2014. május 28., szerda

Hideg eperkrém leves

Hozzávalók:
30 dkg eper
2 kis poharas epres joghurt
1 dl tejszín
1-2 ek. méz ízlés szerint
pár csepp citromlé
Elkészítés:
Az epret alaposan megmossuk, és pár szemet félre teszünk a díszítéshez. A többit egy tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Hozzá kanalazzuk a joghurtot, a tejszínt és ízlés szerint a mézet. Pár csepp citromlé is mehet bele. Habverővel simára kavarjuk. A félretett eperszemeket belekockázzuk, s ha van, pár citromfű levéllel díszítjük. Azonnal fogyasztható. Akinek esetleg túl sűrű, az nyugodtan higíthatja még kevés tejszínnel vagy tejjel.




Ma délelőtt gyönyörű epret vettünk a piacon. Lédús, édes és vöröslő szemeket. Magunknak gombalevest készítek, de Bence kedvéért összedobtam ezt a könnyű kis eperkrém levest, ami amilyen gyorsan elkészíthető, olyan finom!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ügyes vagy sok finomság van a tarsolyodban! Gratulálok a nagy létszámhoz is, akik már követik itt a blogodat is. Puszi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta ügyes vagy sok finomság van a tarsolyodban! Gratulálok a nagy létszámhoz is, akik már követik itt a blogodat is. Puszi

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen Henike! Puszi

    VálaszTörlés