Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. május 8., csütörtök

Zacskós csirke

Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
60 dkg krumpli
3 szál sárgarépa
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
csirke fűszersó
ételízesítő
sütőzacskó
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, letörölgetjük és a forgójuknál ketté vágjuk. Megszórjuk csirke fűszersóval, és kicsit félre tesszük. Megtisztítjuk a krumplit, a répát és a hagymát, majd hasábokra vágjuk őket. Beletesszük egy nagyobb tálba, és ételízesítővel megszórjuk, jól átforgatjuk. A sütőzacskó tetejéről levágunk egy csíkot, ezzel kötjük majd be a száját. Belepakoljuk a zöldségeket, tepsire fektetjük, majd elrendezzük benne a csirkecombokat. Közé dobáljuk a fokhagymagerezdeket is, de ezeket nem tisztítjuk meg. Így a sütés végén egy krémet tudunk majd kinyomni a héjból. Bezárjuk a sütőzacskót, és egy konyhai ollóval néhány helyen óvatosan réseket vágunk rajta, hogy a sütés közben keletkező gőz el tudjon távozni, ne nyomja szét a zacskót. sütőbe toljuk, és kis lángon kb. másfél órán át sütjük. Ezután kivesszük,  nagyon óvatosan felvágjuk a sütőzacskó "hasát",  és szétnyitjuk, hogy a megpuhult hús és a zöldségek kis színt is kaphassanak, szépen megpiruljanak. Ez megemelt lángon negyed óra alatt meg is történik. Utána már nincs más dolgunk, csak tálra szedni a finomságokat, és egy jó saláta társaságában elfogyasztani.

Újabb csirkés finomság készült ma nálunk, és ismét rá kellett jönnöm, milyen nagyszerű találmány a sütőzacskó. Tökéletesen átpuhul minden amit beleteszünk, bent maradnak az ízek és zamatok. És nem utolsó sorban még a tepsit sem kell súrolni utána :-) Persze nem kell mereven ragaszkodni ezekhez a zöldségekhez, mindenki azt tesz a húsok mellé, amit szeret, ami éppen kéznél van a konyhában. Finom így megsütve a gomba, a zsenge kukorica, de  karfiol, brokkoli is. Érdemes kísérletezgetni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése