2014. június 19., csütörtök

Krémes kukoricaleves

Hozzávalók:
25 dkg csemege kukorica
2 dl főzőtejszin
5 dl alaplé
ételízesítő
1 kk. curry
1 csipet fehér őrölt bors
2 szál újhagyma
2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
Ha dobozos kukoricát használunk, akkor alaposan lecsepegtetjük, ha pedig fagyasztottat, akkor azt előre megpároljuk kicsit, így gyorsabban elkészül a levesünk. Mikróba téve pár perc alatt elkészül. A hagymát nagyon finomra vágjuk, és kicsit megfuttatjuk az olívaolajon. Ezután a kukoricából félre teszünk 2 nagy evőkanálnyit, a többit pedig  átforgatjuk a hagymás olajon, majd felöntjük az alaplével. Megszórjuk a borssal és a curryvel, és hagyjuk, hogy közepes lángon összefőjön egy kicsit. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk. A tejszint egy tálba öntjük, teszünk hozzá a levesből, kikeverjük, és a lábosba öntjük. Pár perc alatt szépen besűrűsödik a levesünk. Megkóstoljuk, s ha szükséges, egy kis ételízesítőt még szorhatunk bele. Belekanalazzuk a kimaradt kukoricát, és már lehet is tálalni.




Régen készültem már arra, hogy kipróbáljam a kukoricalevest. Tegnap elérkezett az idő :-) Korábban több receptet is elolvastam, aztán úgy döntöttem, szülessen egy új verzió, ami a legközelebb áll az ízlésvilágunkhoz. Aki szereti, az tehet a tetejére pirított baconszeleteket, vagy néhány darab tortillát tálaláskor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése