Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. június 25., szerda

Meggyszósz

Hozzávalók:
50 dkg meggy magozva
1 csipet só
1 cs. vanília ízű főzős pudingpor
1 dl tejszín
2 dl tejföl
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék (ha nincs, jó az őrölt fahéj is )
10 dkg cukor (ízlés szerint tehetünk bele többet, de kevesebbet is)
1 körömnyi citromhéj darab
Elkészítés:
A kimagozott meggyet egy lábosba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen szintben legyen a meggyel. Mehet bele a cukor, a só, a fűszerkeverék és a citromhéj darabka. Kis lángon odatesszük főni, nem kell neki sok idő, csak annyi, míg a meggy kicsit összeesik. Közben a tejfölt, a tejszínt egy tálba alaposan kikeverjük, és beledolgozzuk a pudingpor felét. Merünk hozzá pár kanállal a forró léből is, majd ha a meggy már puhul, akkor behabarjuk vele a szószt. Állandóan kevergetjük, és hagyjuk, míg pudingszerűen besűrűsödik.




Nagyon szeretjük a meggyet télen és nyáron egyaránt, és szerencsére van is három fácskánk, mely minden évben gondoskodik arról, hogy kéznél legyen a gyümölcs. Ez a finom meggyszósz sült csirkéhez és krumplihoz készült, de délután a maradékát Bence csak úgy magában is nagy élvezettel kanalazta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése