Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. július 1., kedd

Csokis-rumos meggylekvár

Hozzávalók:
1,5 kg magozott meggy
25 dkg cukor
1 tábla étcsoki
1 kis üveg rumaroma
1 cs. dzsemfix 3:1
Elkészítés:
Nálam ez a szokásos egyszerűséggel zajlott most is. A kimagozott meggyet átdaráltam (elromlott a turmixom:-(), beleöntöttem a kenyérsütő tartályába.a Rákockáztam a csokit, hozzá mértem a cukrot, ráöntöttem a rumnaromát, hozzá kanalaztam a tartósítót. Indult is a program, nálam a kilences a lekvárfőző. Míg pötyögött a lekvár, addig volt időm bőven elmosogatni és előkészíteni az üvegeket. Már szárazdunsztban pihennek.
Ma a drágám leszedte az utolsó kiló meggyeket is a kinti háznál. Meglévő három meggyfácskánk az idén így kb. 16-17 kg gyümölcsöt adott. A lekvár mellett maradt még két kilónyi meggy, azt pedig magozva lecukroztam, két nap múlva mehet az üvegbe. Milyen jó is lesz mindez majd télen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése