Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. augusztus 15., péntek

Gyümölcsös lepény

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
20 dkg margarin
4 db tojás
2 dl tej
15 dkg cukor
2 cs. bourbon vaníliás cukor
1/2 cs. sütőpor
1 ek. mogyorós capuccinópor (helyette fahéjat is használhatunk, abból lényegesen kevesebb kell)
+ kevés margarin a forma kikenéséhez
+ évszaknak, ízlésnek megfelelő gyümölcs (lehet befőtt is) a lepény tetejére
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, nem kell szétválasztani. Hozzáöntjük a meglangyosított tejet, és az olvasztott, de nem forró margarint. Belemérjük a cukrot, vaníliás cukrot és egy habverővel habos -fényesre keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, rászórjuk a capuccínóport és a sütőport, s egy fakanál segítségével összedolgozzuk a tésztát. A sütőformát kikenjük margarinnal, pici liszttel megszórjuk, majd beleöntjük a tésztát. Kicsit sűrű, de fakanállal ügyesen el lehet simítani a tepsiben. a tetejét pedig megrakjuk lisztbe mártott gyümölccsel. Én most meggyet használtam. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángnál kb. 20 perc alatt megsütjük.



Valami gyors finomságot akartam, amit úgy elő tudok készíteni, hogy a szobában számítógépező Bence mit se sejtsen meg belőle :-) Valami finomságra vágyott, s gondoltam meglepem. sikerült :-) A mogyorós por el is hagyható a masszából, de szerintem nagyon finom ízt adott a lepénynek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése