2014. szeptember 26., péntek

Csirkesült sajtos-tejfölös bundában

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
5 dl sűrű tejföl
20 dkg trappista sajt
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej lila hagyma
1 -1,5 dl olaj
1 ek. olasz fűszerkeverék (másmilyen is lehet)
1 tk. ételízesítő
1 csipet őrölt bors, 1 ek. liszt
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba belekanalazzuk az olajat, belezúzzuk az egyik gerezd fokhagymát és a fűszerkeveréket elkeverjük benne. Ebbe pakoljuk a forgójuknál kettévágott csirkecombokat.
Hagyjuk egy órát pihenni . Közben a hagymát megtisztítjuk és szálasra vágjuk, beleszórjuk a sütőtálba. A húst elrendezzük rajta, majd a fűszeres olajból is teszünk alá 1-2 kanállal. A tejfölt tálba öntjük, a reszelt sajt 2/3 részét hozzáadjuk, beletesszük a lisztet, belereszeljük a másik gerezd fokhagymát, megszórjuk borssal és ételízesítővel ízlés szerint. Jól elkeverjük, majd rákanalazzuk a húsok tetejére. Lefedjük alufóliával, és közepes láng mellett a sütőbe toljuk. Hagyjuk egy 40-50 percig párolódni, majd levesszük a borítást. Ha úgy látjuk, akkor most le lehet kanalazni a zsírból, ami sütés közben a csirkéből kisült. Ha  a hús puha, akkor megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és a lángot feljebb tekerve addig sütjük, míg az szépen ráolvad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése