Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. szeptember 26., péntek

Csirkesült sajtos-tejfölös bundában

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
5 dl sűrű tejföl
20 dkg trappista sajt
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej lila hagyma
1 -1,5 dl olaj
1 ek. olasz fűszerkeverék (másmilyen is lehet)
1 tk. ételízesítő
1 csipet őrölt bors, 1 ek. liszt
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba belekanalazzuk az olajat, belezúzzuk az egyik gerezd fokhagymát és a fűszerkeveréket elkeverjük benne. Ebbe pakoljuk a forgójuknál kettévágott csirkecombokat.
Hagyjuk egy órát pihenni . Közben a hagymát megtisztítjuk és szálasra vágjuk, beleszórjuk a sütőtálba. A húst elrendezzük rajta, majd a fűszeres olajból is teszünk alá 1-2 kanállal. A tejfölt tálba öntjük, a reszelt sajt 2/3 részét hozzáadjuk, beletesszük a lisztet, belereszeljük a másik gerezd fokhagymát, megszórjuk borssal és ételízesítővel ízlés szerint. Jól elkeverjük, majd rákanalazzuk a húsok tetejére. Lefedjük alufóliával, és közepes láng mellett a sütőbe toljuk. Hagyjuk egy 40-50 percig párolódni, majd levesszük a borítást. Ha úgy látjuk, akkor most le lehet kanalazni a zsírból, ami sütés közben a csirkéből kisült. Ha  a hús puha, akkor megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és a lángot feljebb tekerve addig sütjük, míg az szépen ráolvad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése