Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. szeptember 26., péntek

Feketeerdő krém gyorsan, egyszerűen

Hozzávalók:
1 cs. csokoládés pudingpor
4 dl tej
8 dkg margarin (lehet éppen 10 is)
3 ek. cukor
2 nagy ek. sűrű meggylekvár
ízlés szerint rumaroma
Elkészítés:
A pudingot a cukorral és a tejjel a szokásos módon megfőzzük. Még forrón belekeverjük a margarint, majd hozzáadjuk az aromát és a lekvárt is. Alaposan kikeverjük habverővel vagy fakanállal, hogy minél simább legyen. Ha kicsit hűlt, akkor betesszük a hűtőbe, hogy szilárduljon, aztán máris lehet vele kenni a piskótalapokat. Ezzel a mennyiséggel egy 24 cm-es tortát be lehet tölteni.




Ma délután egy piskótát akarok sütni, amihez valami gyors és könnyű krémre van szükségem. A tej és a puding adott volt, megnéztem hát, mivel lehet még felturbózni. Amikor megláttam a hűtőben a felbontott isteni darabos megylekvárt, már nem is volt kérdéses, milyen ízhatást szeretnék elérni. Nekünk bejött, próbáljátok ki! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése