Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. szeptember 3., szerda

Kefires lángos

Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
3 dl kefír
1 dl tej
1 kk. só
1 kk. cukor
+ olaj a sütéshez
A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt pedig felfuttatjuk a meglangyosított, cukrozott tejben. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, ide beleszórjuk a sót és a cukrot. Jöhet bele a kefír, majd a felfuttatott élesztő. Fakanállal, kézzel vagy éppen robotgéppel (kinek hogy kényelmes) alaposan kidolgozzuk, és betesszük a hűtőbe. (Természetesen kenyérsütővel is végeztethetjük a munkát, de csak dagasztassuk be, a kelesztés majd most hidegen megy végbe. )Itt elállhat akár egy éjszakát is, de ha sietünk, egy-két óra múlva már süthetjük is. Én úgy szoktam, hogy lisztezett munkafelületen kb. másfél centisre kinyújtom a tésztát, és szaggatom, majd kézzel széthuzogatom a széleknél, és beteszem a forró olajba. Papírszalvétára szedem, hogy a felesleges olajat leitassam róla, majd ízlés szerint tejföllel, sajttal kínálom a családnak.




Ma tejfölös-kolbászos krumplilevest főztem, annak a kísérője lett ez a lángos. Több helyen olvastam már kefíres receptet, de végül egy saját verziót sütöttem meg. A liszt mennyisége aszerint változik hogy milyen a liszt minősége. A tökéletes, rugalmas kelttészta eléréséhez lehet, hogy alkalmanként pár dekával több, vagy kevesebb lisztre van szükség. De a lényeg, hogy a végeredmény egy könnyű  tésztájú, finom lángos lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése