2014. október 21., kedd

Almaleves

Hozzávalók:
3-4 db alma
1 kis darab citromhéj
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék (ha nincs, jó az őrölt fahéj is)
csipet só
ízlés szerint cukor
1 cs. vaníliás cukor
2 dl tej
1 dl sűrű tejföl (igazi tejföl, ha lehet :-))
1/2 cs. vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházát, és egyforma kockákra vágjuk. Egy lábosba téve felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd mehet bele a fűszerkeverék, a cukor vaníliás cukor, csipet só és a jól megmosott citromhéj darab. Feltesszük főni. Nem kell neki sok idő, gyakorlatilag eddig olyan, mintha almakompótot készítenénk. Amíg az alma párolódik, addig a tejet, tejfölt alaposan összedolgozzuk, majd kikeverjük benne a pudingport csomómentesre, ez lesz most a habarás. Merünk hozzá a léből, ezzel is simára kevergetjük, majd szépen óvatosan a levesbe csorgatjuk. Pár pillanat, és már készen is van a  gyümölcslevesünk, amit melegen, hidegen egyaránt fogyaszthatunk.



Lassan már az ősznek is vége lesz, egyre kevesebb friss gyümölcs áll majd rendelkezésünkre a sütéshez, főzéshez. De szerencsére az alma az egy "örök darab", és ezerféle finomság készíthető belőle. Többek között ez a gyors és egyszerű leves is...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése