Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. október 21., kedd

Almaleves

Hozzávalók:
3-4 db alma
1 kis darab citromhéj
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék (ha nincs, jó az őrölt fahéj is)
csipet só
ízlés szerint cukor
1 cs. vaníliás cukor
2 dl tej
1 dl sűrű tejföl (igazi tejföl, ha lehet :-))
1/2 cs. vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházát, és egyforma kockákra vágjuk. Egy lábosba téve felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd mehet bele a fűszerkeverék, a cukor vaníliás cukor, csipet só és a jól megmosott citromhéj darab. Feltesszük főni. Nem kell neki sok idő, gyakorlatilag eddig olyan, mintha almakompótot készítenénk. Amíg az alma párolódik, addig a tejet, tejfölt alaposan összedolgozzuk, majd kikeverjük benne a pudingport csomómentesre, ez lesz most a habarás. Merünk hozzá a léből, ezzel is simára kevergetjük, majd szépen óvatosan a levesbe csorgatjuk. Pár pillanat, és már készen is van a  gyümölcslevesünk, amit melegen, hidegen egyaránt fogyaszthatunk.



Lassan már az ősznek is vége lesz, egyre kevesebb friss gyümölcs áll majd rendelkezésünkre a sütéshez, főzéshez. De szerencsére az alma az egy "örök darab", és ezerféle finomság készíthető belőle. Többek között ez a gyors és egyszerű leves is...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése