2014. október 16., csütörtök

Csokis -diós keksz

Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
5 dkg őrölt dió
20 dkg margarin
10 dkg cukor
10 dkg étcsoki
2 db tojás
1 ek. rumaroma
1 kk. őrölt fahéj
1/2 cs. sütőpor
csipet só
Elkészítés:
A puha margarint egy tálba teszem, rászitálom a lisztet, és kéz kezem közt elmorzsolgatom. A csokit egy éles nagyobb késsel durvára darabolom, és a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozom. Egy jó 15 percre beteszem a hűtőbe, addig a sütő is bemelegszik. Kb. diónyi gombócokat formázok folyamatosan vizezett kézzel, kicsit ellapítom, és egy előkészített sütőpapíros tepsibe pakolom őket. A forró sütőbe tolva kb. 15 perc alatt megsülnek. Amikor kivesszük őket, még kicsit puhának tűnnek, de hűlés közben megszilárdulnak. Ha tovább sütnénk, kiszáradnának.
Ebből az adagból nekem 38 db sütim lett.




Hírtelen ötlettől vezérelve született a gyors kekszemnek eme változata. Bence sulijában cserediák program van, s ennek örömére az előző napi kirándulásra sütöttem egy csokisan csokis verziót. Olyan sikere volt, hogy a gyerekem azzal nyitott be este az ajtón, hogy reméli van minden egy újabb adag kekszhez itthon. Nem akartam ismételni önmagamat, ezért gyorsan újítottam egy kicsit, s ha lehet, még finomabb lett, mint a kakaóporos, ércsokis verzió. Érdemes kipróbálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése