2014. október 23., csütörtök

Disznótoros káposztaágyon

Hozzávalók:
1 pár májas hurka
1 pár véres hurka
1 pár sütnivaló kolbász
80 dkg savanyú káposzta
2 fej lilahagyma
kevés zsír vagy olaj
Elkészítés:
A savanyú káposztát kicsit kimossuk, majd alaposan kicsavarjuk, hogy ne maradjon víz benne. Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal vagy zsírral, és szétterítjük benne a káposztát. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágva szeleteljük, majd a káposztára szórjuk. A tetején elrendezzük a kolbászt és a hurkaféléket. Megszúrkáljuk egy hústűvel, hogy lehetőleg ne pukkanjanak szét (bár az sem tragédia, az ízén semmit sem változtat :-)) és hideg sütőbe téve közepesre állítva  a lángot begyújtás után, kb. 1 órán át sütjük. Ha úgy ítéljük meg, hogy kell még neki egy kis idő, nyugodtan toljuk vissza a tepsit, de nekem szépen megsült ennyi idő alatt minden. Mi tört krumplival ettük.




A hűvösebb idő valahogy hozta magával azt is, hogy már napok óta olyan ételek kerülnek az asztalra, amit a forró napokon nem igen kívánt az ember :-) A lájtos gyümölcslevest felváltották a ragulevesek, gulyások, s ma elérkezett a napja a disznótorosnak is. Már évek óta ugyanonnan vesszük a hurkát kolbászt, nagyon finom házi ízeket kóstolunk, egy idős bácsi gyártja a finomságokat. Az adagok természetesen nincsenek kőbe vésve, mindenki annyit és azt pakol a tepsibe, amit és amennyit szeretne. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése