Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. október 9., csütörtök

Pacalpörkölt

Hozzávalók:
1 kg pacal (én a fagyasztottat használom)
2 nagy fej hagyma
1 db tv paprika
1/2 db csípős zöldpaprika
1 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
őrölt bors
őrölt kömény

pirospaprika
olaj
1-2 dl vörösbor (aki nem szereti el is hagyhatja, helyette vizet használjon)
Elkészítés:
A fagyasztott pacalt kiengedem, kicsit átmosom, és egyforma csíkokra igazítom. A hagymát és a fokhagymát megtisztítom, kis kockákra vágom, és a szokott módon olajon elkészítek egy pörkölt alapot. Vagyis lepirítom a két féle hagymát, megszórom fűszerpaprikával, felöntöm kortynyi vízzel, lesütöm. Apróra vágom a paprikákat és a paradicsomot, s amikor már az alap készen van, akkor rádobom, és hagyom kicsit összepárolódni. Ráteszem a pacalt, s úgy átforgatom, mintha hús lenne. Pár perc után megszórom őrölt borssal, őrölt köménnyel és sóval, majd felöntöm a vörösborral, és lefedve hagyom párolódni. Néha megkavarom, s egy jó 45-50 perc után megkóstolom. Ekkor lehet még utána ízesíteni. Ha már puha  a pacal, akkor kicsit elfőzöm még róla a levet, hagyom besűrűsödni, és tört krumplival tálalom.




A pacal egy olyan étel, ami megosztja  a közvéleményt. Van aki nagyon szereti, s akad, aki rá sem bír nézni. Mi természetesen a szivesen kanalazók táborába tartozunk, éppen ezért alkalmanként el is szoktam magunknak készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése