Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. október 24., péntek

Uzsonnakrém

Hozzávalók:
10 dkg szárazkolbász
4 db keményre főtt tojás
1 db natúr tömlős sajt
1 kis fej lilahagyma
1 csipet őrölt bors
1 kk. mustár
1 ek margarin vagy vaj
ízlés szerint zöldfűszer (pl. apróra vágott metélőhagyma vagy petrezselyem)
szükség szerint só

Elkészítés:
A kolbászt és a tojásokat, valamint a megtisztított hagymát ledaráljuk. Hozzá nyomjuk a sajtkrémet, fűszerezzük, majd beletesszük a mustárt, és annyi vajat (margarint), hogy kenhető krémet kapjunk. Letakarva 1-2 órára hűtőbe tesszük, így az ízek kicsit összeérnek. Kenyérre, kiflire, pirítósra kenve egy bögre forró teával kitűnő reggeli, vacsora.





Szeretem az ilyen kenőkét, mert sok finomságot bele lehet dolgozni. Kiadós és laktató szendvicskrém lesz a végeredmény, még akkor is, ha önmagában a hozzávalókról azt gondolnánk, már nem igen elegek egy tisztességes reggelihez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése