2014. november 1., szombat

Almás-fahéjas palacsinta

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
1 cs. vaníliás cukor
2 db tojás
3 dl tej
2-3 dl ásványvíz
2 db nagy alma
1 kk. reszelt citromhéj
0,5 dl olaj
+ porcukor és fahéj
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, és a vaníliás cukorral kikeverjük. Mehet bele a só, az olaj, a tej, a reszelt citromhéj, a finomliszt, és annyi ásványvíz, hogy egy nem túl híg masszát kapjunk. Jó fél órát állni hagyjuk a bekevert masszát, ez idő alatt kicsit megduzzadnak a lisztszemcsék, összeáll a palacsinta alap. Meghámozzuk és lereszeljük az almákat és a palacsintamasszához keverjük. Kiolajozzuk a serpenyőnket, és egy nagy merőkanálnyi tésztát elsimítunk benne. Kis lángon sütjük, hogy rendesen átsüljön, majd egy lapáttal alá nyúlva megfordítjuk, hogy mindkét oldal aranybarnára piruljon. Mivel ennek nem lesz külön tölteléke, ezért sütés után megszórjuk alaposan porcukros fahéjjal, és négyrét hajtva egy tálra tesszük. Ha minden palacsinta elkészült, akkor a tetejüket is bőven megszórjuk a cukros keverékkel. Lehet fogyasztani!



Az ősz másik nagy ajándéka számomra a sütőtök mellett az alma. Megannyi finomságot készíthetünk belőle. Ez a palacsinta desszert vagy egy tartalmas leves után második fogás is lehet. Nálunk ma tejfölös-kolbászos krumplileves után kerül az asztalra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése