Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. november 1., szombat

Almás-fahéjas palacsinta

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
1 cs. vaníliás cukor
2 db tojás
3 dl tej
2-3 dl ásványvíz
2 db nagy alma
1 kk. reszelt citromhéj
0,5 dl olaj
+ porcukor és fahéj
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, és a vaníliás cukorral kikeverjük. Mehet bele a só, az olaj, a tej, a reszelt citromhéj, a finomliszt, és annyi ásványvíz, hogy egy nem túl híg masszát kapjunk. Jó fél órát állni hagyjuk a bekevert masszát, ez idő alatt kicsit megduzzadnak a lisztszemcsék, összeáll a palacsinta alap. Meghámozzuk és lereszeljük az almákat és a palacsintamasszához keverjük. Kiolajozzuk a serpenyőnket, és egy nagy merőkanálnyi tésztát elsimítunk benne. Kis lángon sütjük, hogy rendesen átsüljön, majd egy lapáttal alá nyúlva megfordítjuk, hogy mindkét oldal aranybarnára piruljon. Mivel ennek nem lesz külön tölteléke, ezért sütés után megszórjuk alaposan porcukros fahéjjal, és négyrét hajtva egy tálra tesszük. Ha minden palacsinta elkészült, akkor a tetejüket is bőven megszórjuk a cukros keverékkel. Lehet fogyasztani!



Az ősz másik nagy ajándéka számomra a sütőtök mellett az alma. Megannyi finomságot készíthetünk belőle. Ez a palacsinta desszert vagy egy tartalmas leves után második fogás is lehet. Nálunk ma tejfölös-kolbászos krumplileves után kerül az asztalra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése