2014. november 4., kedd

Rizseshús brokkolival

Hozzávalók:
20 dkg rizs
40 dkg csirkemell
15-20 dkg brokkolirózsa
1 fej hagyma
2-3 ek. olaj
ételízesítő
pirospaprika
őrölt bors
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk (természetesen bármilyen húsból elkészíthető), a hagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk. Megdinszteljük olajon, megszórjuk kevés fűszerpaprikával, felöntjük egy kortynyi vízzel. Mehet rá a  hús, amit fehéredésig kavargatunk, majd hozzádobjuk a kisebb darabokra vágott brokkoli rózsákat is.  Megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel ízlés szerint, és fedő alatt hagyunk puhulni. Egy másik edényben egy kanálnyi olajat melegítünk, megfuttatjuk rajta a rizst, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük. Megszórjuk ezt is ételízesítővel, és fedő alatt , takarék lángon készre pároljuk. Közben elkészül a brokkolis csirkemell is. Nincs más dolgunk, mint hogy a rizst hozzákanalazzuk, és össszeforgassuk az egészet. Savanyúsággal, vagy befőttel egyaránt finom és gyors fogás.




Ma borsóleves készült nálunk, de a második fogásról még délelőtt is csak halvény sejtéseim voltak. szemet szúrt a kisebbik fagyasztóban egy fél zacskónyi brokkoli, s mivel nagy rajongója vagyok, nem igazán akartam otthagyni tovább pihengetni. Kivettem egy szép darab csirkemell filét is mellé, s lassan összeállt a kép. Vagyis ez a recept :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése