Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. december 4., csütörtök

Búzakorpás fasírt

Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
2 db tojás
búzakorpa (amennyitől jól gyúrható állagú lesz a massza)
2 duci gerezd fokhagyma
csipetnyi őrölt bor
őrölt kömény ízlés szerint (aki nem szereti, el is hagyhatja)
ételízesítő
kevés olaj
Elkészítés:
A húst egy tálba teszem, hozzáütöm a tojásokat, ízlés szerint megszórom fűszerekkel, belenyomom a két fokhagymagerezdet, majd annyi búzakorpát adagolok részletekben, hogy gyúrható masszát kapjak. Hagyom kicsit pihenni, majd egy jénait nagyon vékonyan kikenek olajjal, és belenyomkodom a fasírtmasszát. Sütőbe téve kb. 30-40 perc alatt szépen megsütöm. Ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad a massza, és szép piros a teteje, ki lehet venni. Kicsit hűl, majd szépen szeletelhető.





Töredelmesen bevallom, hogy nem az egészségtudatos gondolkodás szülte ezt a receptet. Zöldbabfőzeléket készítettem, s ahhoz mindenképpen fasírtot szerettem volna enni, de későn vettem észre, hogy nincsen csak egészen friss zsemle a háznál. abból pedig nem éppen a legideálisabb a masszát összeállítani. Így gondoltam egyet és előkaptam a búzakorpát, amit korábban zsemlesütéshez és kenyérkészítéshez már használtam. Nem igazán tudtam, mi sül majd ki a a dologból, de legnagyobb meglepetésemre még Bence is odáig volt a jénaiban sült búzakorpás fasírtomért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése