2014. december 21., vasárnap

Pácolt sertéslapocka krumpliágyon

Hozzávalók:
80 dkg sertéslapocka
1 kg krumpli
2 fej hagyma
1,5 dl olaj
1 kk. őrölt bors
1 tk. fűszerpaprika
3 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 citrom leve
1 kk. rozmaring
1 csipet oregano
1 csipet majoranna
ételízesítő
Elkészítés:
Az egész művelet a főzés előtti este indul, amikor a pácot összeállítjuk. Egy tálba beletesszük az olajat, citromlevet, fűszerpaprikát, őrölt borsot, majorannát, oreganót, rozmaringot, zúzott fokhagymát. Jól elkeverjük. a húst szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, majd a páclébe tesszük. Átforgatjuk, lefedjük frissentartó fóliával, és mehet a hűtőbe. Másnap megtisztítjuk a krumplit, és egy vékonyan kiolajozott sütőtálba, tepsibe belekarikázzuk ,megszórjuk ételízesítővel A hússzeleteket elrendezzük rajta, és a pácolólevet is rákanalazzuk. A két fej hagymát megtisztítjuk, szálasra vágjuk, és a hús közé szórjuk. Fóliával lefedve előmelegített sütőbe toljuk, ahol bő egy órát hagyjuk közepes lángon párolódni. Utána levesszük róla a takarást, és szépen pirosra sütjük.




Megint egy vasárnap, amikor valami finomat szerettem volna az asztalra tenni. Megkérdeztem a fiúkat mit ennének, de a válasz a szokásos volt, neki mindegy :-) Csak azt tudtam, hogy a hűtőben lévő nyolcvan dekányi lapockával szeretnék valamit kezdeni. Kinyitottam a fűszeres szekrényt, a többi pedig már jött magától :-) Jó étvágyat annak, aki elkészíti!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése