2015. január 18., vasárnap

Brokkoli krémleves

Hozzávalók:
45 dkg brokkoli (én fagyasztottat használtam)
1 pici gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt szerecsendió
1 kis méretű krumpli
1 dl főzőtejszín
5 dl levesalap (lehet maradék húsleves, vagy kockából felfőzött is)
csipet só
Elkészítés:
A brokkolirózsákat egy lábosba teszem, s hozzákockázom egészen kicsire a krumplit és a fokhagymát. Kevés vizet öntök rá, megszórom kicsi sóval, és hagyom párolódni. amikor már majdnem puha, akkor felöntöm a levesalappal, és megvárom, míg készre főnek a zöldségek. Botmixerrel vagy turmixszal teljesen sima krémmé pürésítem, majd beleszórok egy csipetnyi őrölt szerecsendiót, visszateszem a tűzre, és állandó kevergetés mellett belecsorgatom a tejszínt. Hagyom összemelegedni, és már készen is van. Ha sűrű lenne nagyon, lehet még kevés vizet vagy levesalapot önteni hozzá. Aki szereti, az kenyérkockákat piríthat a tetejére, vagy megszórhatja kevés reszelt sajttal tálaláskor.




Nagy rajongója vagyok a brokkolinak, gyakran kerül nálunk az asztalra valami olyan fogás, melyben ott kandikál ez a zöldség. Ma a levesre esett a választásom, s nem bántuk meg a döntést. Egy kellemesen krémes, finom ízű első fogást kanalaztunk a vasárnapi ebédnél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése