2015. január 10., szombat

Rakott tészta csirkével és brokkolival

 Hozzávalók:
25 dkg hosszú metélt
40 dkg csirkemellfilé
20 dkg brokkolirózsa
15 dkg sajt
1 nagy poharas tejföl
1 db tojás
ételízesítő,só
őrölt bors
2-3 ek. olaj
Elkészítés:

A csirkemellet kockákra vágjuk, meglocsoljuk az olajjal, fűszerezzük ételízesítővel és őrölt borssal. Összedolgozzuk kicsit, majd egy teflon serpenyőben plusz zsiradék hozzáadása nélkül megsütjük a húskockákat. Pirosra, de nem ropogósra. Közben a tésztát a szokásos módon kifőzzük, lecsepegtetjük, a brokkolit pedig vagy a mikróban, vagy pedig egy lábosban ressre pároljuk. (szóval legyen még mit harapni rajta)
Egy nagy tálba belekanalazzuk a tejfölt, hozzá ütjük a tojást, pici borsot, sót, és alaposan kikeverjük. A sajtot megreszeljük, és a felét a mártáshoz tesszük. Ide jön a jól lecsepegtetett tészta és brokkoli, valamit a hús is a serpenyőben megmaradt olajjal együtt. Összekeverjük, majd egy tűzálló tálba kanalazzuk. a tetején elosztjuk a maradék sajtot, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem olvad a tetején.




Nagyon egyszerű, mégis nagyszerű ez az étel. Minden ami benne van finom hozzávaló, s az elkészítés sem egy ördöngős dolog, nem kell órákat a konyhában állni ahhoz, hogy a végeredmény szemet gyönyörködtető, és igazán ízletes legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése