Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. január 10., szombat

Rakott tészta csirkével és brokkolival

 Hozzávalók:
25 dkg hosszú metélt
40 dkg csirkemellfilé
20 dkg brokkolirózsa
15 dkg sajt
1 nagy poharas tejföl
1 db tojás
ételízesítő,só
őrölt bors
2-3 ek. olaj
Elkészítés:

A csirkemellet kockákra vágjuk, meglocsoljuk az olajjal, fűszerezzük ételízesítővel és őrölt borssal. Összedolgozzuk kicsit, majd egy teflon serpenyőben plusz zsiradék hozzáadása nélkül megsütjük a húskockákat. Pirosra, de nem ropogósra. Közben a tésztát a szokásos módon kifőzzük, lecsepegtetjük, a brokkolit pedig vagy a mikróban, vagy pedig egy lábosban ressre pároljuk. (szóval legyen még mit harapni rajta)
Egy nagy tálba belekanalazzuk a tejfölt, hozzá ütjük a tojást, pici borsot, sót, és alaposan kikeverjük. A sajtot megreszeljük, és a felét a mártáshoz tesszük. Ide jön a jól lecsepegtetett tészta és brokkoli, valamit a hús is a serpenyőben megmaradt olajjal együtt. Összekeverjük, majd egy tűzálló tálba kanalazzuk. a tetején elosztjuk a maradék sajtot, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem olvad a tetején.




Nagyon egyszerű, mégis nagyszerű ez az étel. Minden ami benne van finom hozzávaló, s az elkészítés sem egy ördöngős dolog, nem kell órákat a konyhában állni ahhoz, hogy a végeredmény szemet gyönyörködtető, és igazán ízletes legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése