2015. január 13., kedd

Sütőporos gyors fánk

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt( szükség esetén még 2 ek)
1 cs. vaníliás cukor
3 ek. porcukor
1/2 cs. sütőpor
1 db tojás
2 dl tejföl
1 csipet só
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitálom, hozzáteszem a sütőport és a sót, jól összekeverem. Egy másik tálba belekanalazom a tejfölt, hozzáütöm a tojást, belemérem a porcukrot és a vaníliás cukrot. simára keverem, és a liszthez adom. Kidolgozom, ha nagyon ragacsos lenne, teszek még hozzá lisztet. Lisztezett munkafelületen kinyújtom fél centi vastagra, és tetszés szerinti méretre szaggatom. Nálam ez egy vizespohár volt, a közepét pedig pezsgős dugóval szúrtam ki. Bő, forró olajba téve közepesnél kisebb lángnál szép aranybarnára sütöttem a karikákat. Porcukorral meghintve, házi lekvárral kínáltam.




Ezer köszönet a receptért az Arany Tepsi blognak!
Bence nagyon szereti a fánkot, s mivel ma egy különösen nehéz napot gyűr a suliban, gondoltam megérdemli, hogy valami finomsággal várjam haza. az igazi, kelt tésztás verzióra még nem sikerült rávennem magam, éppen ezért Andi csodás receptje mentőövként került elém a minap :-)
A plusz két kanálnyi liszt nekem is kellett, amikor összedolgoztam, elég ragacsos volt a tészta, nyújtani semmiképpen nem lehetett volna. De a plusz adalékkal már könnyű volt dolgozni vele. Tényleg nagyon hamar elkészül, és az íze is finom!

1 megjegyzés: