Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. február 28., szombat

A legegyszerűbb túrótorta

Hozzávalók:
50 dkg túró
4 ek. cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl sűrű tejföl
1 cs. zselatin fix
+ lecsepegtetett barackbefőtt (vagy bármilyen gyümölcs)
1 cs. tortazselé
Elkészítés:
A túrót villával áttörjük, majd hozzátesszük a cukrot, citromhéjat, tejfölt és a zselatint. Alaposan kikeverjük, és egy megfelelő nagyságú formába kanalazzuk. (nálam ez egy 18 cm-es kapcsos tortaforma volt) a tetejét elsimítjuk, és betesszük 1-2 órára a hűtőbe, hogy megdermedjen. Utána az alaposan lecsepegtetett barackot vékonyan fölszeleteljük, elrendezzük a túró tetején. A  zselét a tasakon leírt módon elkészítjük, én ehhez a barack levét használtam fel, így külön cukor sem kellett a 2,5 dl léhez. Miután néha megkevergetve állt tíz percet az összefőzött zselé, óvatosan a gyümölcs tetejére csorgatjuk, és ismét hűtőbe tesszük egy fél órára. Utána levesszük a tortakarimát, és már lehet is szeletelni.





Ez szerintem a világ legegyszerűbb túrós finomsága. Gyümölccsel kirakva pedig nagyon mutatós édesség lesz belőle. Nálunk ma szülinapi köszöntőként mutatkozik majd be túró rajongó sógornőmnek :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése