2015. február 28., szombat

A legegyszerűbb túrótorta

Hozzávalók:
50 dkg túró
4 ek. cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl sűrű tejföl
1 cs. zselatin fix
+ lecsepegtetett barackbefőtt (vagy bármilyen gyümölcs)
1 cs. tortazselé
Elkészítés:
A túrót villával áttörjük, majd hozzátesszük a cukrot, citromhéjat, tejfölt és a zselatint. Alaposan kikeverjük, és egy megfelelő nagyságú formába kanalazzuk. (nálam ez egy 18 cm-es kapcsos tortaforma volt) a tetejét elsimítjuk, és betesszük 1-2 órára a hűtőbe, hogy megdermedjen. Utána az alaposan lecsepegtetett barackot vékonyan fölszeleteljük, elrendezzük a túró tetején. A  zselét a tasakon leírt módon elkészítjük, én ehhez a barack levét használtam fel, így külön cukor sem kellett a 2,5 dl léhez. Miután néha megkevergetve állt tíz percet az összefőzött zselé, óvatosan a gyümölcs tetejére csorgatjuk, és ismét hűtőbe tesszük egy fél órára. Utána levesszük a tortakarimát, és már lehet is szeletelni.





Ez szerintem a világ legegyszerűbb túrós finomsága. Gyümölccsel kirakva pedig nagyon mutatós édesség lesz belőle. Nálunk ma szülinapi köszöntőként mutatkozik majd be túró rajongó sógornőmnek :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése