Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. február 16., hétfő

Almás-diós szeletke

Hozzávalók:
3 darab nagyobb alma reszelve
20 dkg liszt
3 db tojás (kettő egész tojás, a harmadiknak csak a sárgája)
25 dkg cukor
1/2 cs. sütőpor
fél maréknyi dióbél durvára vágva
Mázhoz:
1 db tojás fehérje, 15 dkg cukor, 2 kk. fahéj, 1 kk. citromlé
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk apródonként a lisztet, a sütőport, a reszelt almát és a darabolt dióbelet. Összekeverjük, majd egy margarinnal kikent és kilisztezett püspökkenyér formába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Míg hűl, addig elkészítjük a mázat. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citromlevet. Gépi habverővel addig keverjük, míg sűrű, krémszerű mázat nem kapunk. Ezt kenjük a kihűlt almásunk tetejére.




Kis költségvetéssel, kevés időráfordítással készíthető sütemény. Ugye ezek már jó alapok ahhoz, hogy kipróbáljátok? :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése