2015. február 8., vasárnap

Citromos csirkesült

 Hozzávalók:
6 darab csirke felsőcomb (gyakorlatilag bármilyen csirkealkatrész lehet)
2 dl olaj
1 db citrom
2 tk. rozmaring (most szárítottat használtam)
1 tk. currypor
őrölt bors (én szineset használok)
só ízlés szerint
Elkészítés:
Az olajat és a fűszereket egy nagyobb tálban összekeverjük, majd a jól megmosott citrom héjából hozzáreszelünk kb. egy teáskanálnyit. A gyümölcs felének kifacsarjuk a levét, és azt is a páchoz öntjük.
Érdemes ilyenkor megkóstolni, hogy az ízek harmonizáljanak egymással, egyik alkotó ne nyomja el a másikat. Ha kellemesnek találjuk a pácot, akkor forgassuk bele alaposan a húst, s hagyjuk legalább 2-3 órán át lefedve állni. De ha időt akarunk magunknak megtakarítani, akkor ezt a műveletet már előző este is elvégezhetjük. Sütéshez előveszünk egy megfelelő méretű tepsit, belepakoljuk a húsdarabokat, majd a megmaradt pácot is rákanalazzuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és a húsok nagyságától, vastagságától függően 1-1,5 órán át sütjük. Két-három alkalommal érdemes meglocsolgatni a saját levével. Az eredmény egy kívül ropogós, belül finom puha kellemesen pikáns ízű csirke lesz. Mi krumplipürével ettük, de rizs vagy más köret is kitűnő hozzá.





Igen, már megint csirke készült nálunk. Bevallom ez a fajta hús kerül a leggyakrabban az asztalunkra, ezért mint azt már recepteknél már írtam is, mindig megpróbálok valami mást kihozni a kis szárnyasokból. Mára ez a citromos csirke sikeredett, nem volt rossz :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése