Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. február 5., csütörtök

Habkönnyű palacsinta

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
2 db tojás
2 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
2 cs. vaníliás cukor
75 ml olaj
csipet só
+ tölteléknek amit a család szeret
Elkészítés:
A munkát azzal kezdjük, hogy a tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, és félretesszük. Egy másik tálba a sárgák kerülnek, hozzá kanalazzuk a vaníliás cukrot, a csipetnyi sót és habverővel elkeverjük szép fényesre. Ezután mehet bele a tej, majd apródonként szitálva a liszt, aztán lazításnak az ásványvíz. Ha már csomómentes a massza, akkor óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket. Melegíthetjük is a palacsintasütőt, nem kell pihentetni. Én az első sütés előtt vékonyan kiolajoztam, később már persze nem kell alá semmi, van elég olaj a masszában. Nekem elég nagy a mostani palacsintsütőm, így 12 darab palacsinta kerekedett ebből a masszából. Nem is sütöttem túl vékonyra őket, hogy ne száradjanak ki. Amikor mind kisült, akkor a felét baracklekvár-darát dió, másik felét pedig csokis meggylekvárral töltöttem meg.




A receptet kaptam, tehát nem fogok most senkit megnevezni első alkotónak. Egy biztos, hogy egy habkönnyű, nagyon finom palacsinta lett ebből a masszából. A mai tejfölös bablevesnek méltó kísérője lesz ebédkor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése