Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. február 26., csütörtök

Húsos palacsintatorta

Hozzávalók:
10 db sós palacsinta
30 dkg darált húsból pörkölt a szokásos módon (maradék pörkölt is megfelel!)
4 dl tejföl
1db tojás
10 dkg reszelt sajt
1 kk. margarin
őrölt bors és ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A pörköltbe belekeverünk egy nagy kanál tejfölt, hogy selymesebb legyen, és botmixerrel krémesítjük kicsit. (ez főleg akkor hasznos, ha megmaradt pörkölttel dolgozunk)
a palacsintákból nyolcat megtöltünk, a szokásos módon feltekerjük. Egy kapcsos 24 cm-es tortaformát kikenünk a margarinnal, és csiga alakba belepakoljuk a palacsintákat. Nekem ennyi palacsinta pont kitöltötte a formát. Ha esetleg marad ki hús, akkor azt a palacsinták tetejére kanalazhatjuk. A maradék két üres palacsintát félbe vágjuk, és letakarjuk vele a feltekerteket. A tejfölbe beleütjük a tojást, megszórjuk őrölt borssal, kevés ételízesítővel és jól elkeverjük, majd a palacsintatorta tetejére simítjuk. Már csak a reszelt sajtot kell a tetejére szórni, és mehet az előmelegített sütőbe, hogy kicsit összemelegedjen, a sajt pedig szépen a tetejére olvadjon. Tálalás előtt érdemes várni jó fél órát, hogy meghűljön, és a tortaperemet lekapcsolva róla szépen szeletelni lehessen.



Néha  a jól bevált dolgokon is érdemes variálni, változtatni egy kicsit, s a család máris nagy örömmel kóstolja az új fogást. Bár nem készítek túl gyakran hortobágyi húsos palacsintát, tegnap mégis úgy gondolta, ha már terítékre kerül, kicsit változtatok a kinézetén, tálalásán. szerintem mutatós, és a sok tejföllel, sajttal megspékelve még finomabb is, mint a régi verzió.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése