Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. február 28., szombat

Keksztekercs

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
15 dkg cukor
1 ek. rum vagy rumaroma
3,5 dl tej
2 ek. főzött kávé
4 dkg sötét kakaópor
Töltelék:
15 dkg margarin
10 dkg cukor
7 dkg kókuszreszelék
+ kókusz a külső részére
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk kézzel, majd kicsit félre tesszük pihenni. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a kókuszreszeléket. Mivel ebből az adagból két rúdnyi tekercs lesz, a masszát kétfelé vesszük. Egy megfelelő méretű sütőpapírt a pultra terítünk, és azon aránylag vékony téglalapra nyújtjuk a kekszmasszát. Megkenjük a töltelék felével, feltekerjük, majd a sütőpapírra kókuszt szórunk, és alaposan beleforgatjuk a rudat, ügyelve, hogy elég kókusz ragadjon rá mindenhol. Ha már mindkét tekercs tökéletes, akkor hűtőbe tesszük egy órára, hogy jól lehűljön, megdermedjen, majd éles késsel szeletekre vágva kínáljuk.




Nem nagy művészet az elkészítése, mégis olyan finom ez a sütés nélküli édesség. Emlékszem rá, gyerekkoromban mennyire szerettem a vásárokban kapható változatokat, s bevallom, a bolti kókuszrúd még mindig nagy kedvencem. Ma többen is kóstoltuk ezt a verziót, mindenki elégedett volt vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése