Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. február 18., szerda

Pudingos korongok

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 cs. pudingpor
+ lekvár
Elkészítés:
Én a hozzávalókat pontosan megfeleztem, külön kis tálkába tettem. A margarint a mikróba kicsit megmelegítettem, hogy könnyebb legyen dolgozni vele. Az egyik adaghoz csokis, a másikhoz epres pudingport tettem. Könnyen, gyorsan összeállt a massza. Utána kis golyókat formáltam belőlük, amiket ellapítottam. Hogy szebbek legyenek, ezt nem a két tenyerem közt tettem, hanem a húsklopfoló két végével, így a minták is másmilyenek lettek rajtuk :-) sütőpapíros tepsire sorakoztatva 10 perc alatt készre sültek. Megvártam míg kihűlnek, aztán lekvárral összeragasztgattam a korongokat.
Ezer éve birtokomban van már ez a recept, korábban sima kapkodósnak már el is készítettem. Most azonban egyre többeknél láttam ismét felbukkanni, így kedvet kaptam én is a sütéshez. a műveletet megfejeltem egy kis lekvározással, így igazi kis teasüteményeket kaptam eredményül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése