2015. március 4., szerda

Kókuszos keksz

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
15 dkg kókuszreszelék
20 dkg cukor
20 dkg margarin
2 tk. sütőpor
2 db tojás
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, és belekockázzuk a puha margarint. Két kezünk között elmorzsoljuk, majd belemérjük a cukrot, a sütőport és a kókuszreszeléket. Jöhet a két tojás is, aztán alaposan összedolgozzuk a tésztát. Gesztenyényi gombócokat formálunk, majd két tenyerünk közt ellapítjuk őket. Sütőpapíros tepsire tesszük, és előmelegített sütőben közepes lángnál kb. 12-15 percig sütjük.



A tervezés és a kóstolás között alig egy óra telik el. A készítésben a kisebb gyerekek is bevonhatóak, örömmel segédkeznek majd a gömbölyítésnél, tenyér közti lapításnál. Legközelebb veszek étcsokit, és olvasztva csíkokat húzok a kekszek tetejére belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése