Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. március 4., szerda

Kókuszos keksz

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
15 dkg kókuszreszelék
20 dkg cukor
20 dkg margarin
2 tk. sütőpor
2 db tojás
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, és belekockázzuk a puha margarint. Két kezünk között elmorzsoljuk, majd belemérjük a cukrot, a sütőport és a kókuszreszeléket. Jöhet a két tojás is, aztán alaposan összedolgozzuk a tésztát. Gesztenyényi gombócokat formálunk, majd két tenyerünk közt ellapítjuk őket. Sütőpapíros tepsire tesszük, és előmelegített sütőben közepes lángnál kb. 12-15 percig sütjük.



A tervezés és a kóstolás között alig egy óra telik el. A készítésben a kisebb gyerekek is bevonhatóak, örömmel segédkeznek majd a gömbölyítésnél, tenyér közti lapításnál. Legközelebb veszek étcsokit, és olvasztva csíkokat húzok a kekszek tetejére belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése