Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. április 14., kedd

Zöldborsós csirkeragu

Hozzávalók:
50 dkg csirkecomb filé (csont, bőr ment egy kis levesbe)
20 dkg csirkemáj
10 dkg zöldborsó (most még mirelit)
1 csík kallifornia paprika(ha kimarad, az sem gond)
1 kis pohár tejföl
2 dl alaplé (ha nincs, megteszi a víz is)
1 fej hagyma
2-3 ek. olaj
1 ek liszt
csipet őrölt bors
ételízesítő vagy só ízlés szerint
Elkészítés:
A filézett hús kockákra vágjuk, a májat nagyobb darabokra szeljük. A hagymát apró kockákra vágjuk, és az olajon aranybarnára pirítjuk. Ekkor rátesszük a húst, és fehéredésig kevergetjük. Megszórjuk őrölt borssal, rádobjuk a kockázott kalifornia paprikát, felöntjük az alaplé felével, és lefedve pároljuk. Amikor már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a májat és a zöldborsót, ráöntjük a maradék alaplevet.  Egyiknek sem kell túl sok idő a puhuláshoz. A tejfölt közben elkeverjük csomómentesre a liszttel. Ha már minden alkotó megfőtt, akkor behabarjuk. Pár percet még csendesen főzzük, hogy kicsit besűsűrödjön, és elveszítse a liszt a nyers ízét. Megkóstoljuk, ha szükséges, szórunk rá egy kis ételízesítőt vagy sót. Tálaláskor megszórhatjuk vágott petrezselyemzölddel. Rizst vagy tésztát kínáljunk hozzá.





Szivesen készítek ragus ételeket, szeretem a krémes, selymes szaftot, ami beburkolja a húsfalatokat és a különféle zöldségeket. Nagy élvezettel kanalazom, s bevallom, úgy ízlik a legjobban, ha szafttal bővel megöntözöm a köretet :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése