2015. április 20., hétfő

Húsmentes finomság

Hozzávalók:
1 fej lilahagyma
4-5 fej csiperke gomba
1-2 levél laskagomba (ha ez elmarad, semmi gond)
5-6 rózsányi brokkoli(fagyasztott is jó)
1 dl főzőtejszín
csipet őrölt bors
2 ek. olivaolaj(persze jó a sima is)
ételízesítő vagy só ízlés szerint

Elkészítés:
A megmosott gombákat nagyobb darabokra vágom és félre teszem. A hagymát megpucolom, felkockázom, és a már meleg olajra szórom. Megfuttatom, aztán szépen rápakolom a csiperke és laska darabokat. Ha a brokkoli fagyasztott, akkor mehet az is hozzá, hiszen túl sok idő egyik összetevőnek sem kell. Megszórom borssal és ételízesítővel. Vizet éppen csak egy leheletnyit teszek hozzá, hogy az első pillanatokban ne kapjon oda, később úgyis enged majd eleget a gomba. Hagyom puhulni. amikor már a brokkoliba belemegy simán a villa, akkor a gomba is jó lesz. Feljebb veszem a lángot, hogy a lé jó részét elfője. Aztán hozzácsorgatom a tejszínt, és óvatosan átforgatom vele. Összemelegszik, és már lehet is teríteni. Nokedlivel, rizzsel, egyaránt finom, én speciel ma spagettire halmoztam.



Kitűnő húsmentes fogás. Olyan, ami hamar elkészül, laktató. Ma bevallom, hogy a magam kedvére főztem, de szerintem a férjemnek sem lesz kifogása ellene :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése