Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. július 21., kedd

Jénais csirke

 Hozzávalók:
4 db csirkecomb (ketté vágva 8 db)
1 csinos cukkini
50 dkg gomba
1-2 szál sárgarépa
2 kisebb fej hagyma
olaj
ételízesítő
csirke fűszersó



Elkészítés:
A zöldségeket megmosom, szükség szerint megtisztítom és nagyobb darabokra vágom. Egy jénai aljába halmozom, megszórom ételízesítővel, csorgatok rá olajat, és alaposan összekeverem. A csirkecombokat fűszersóval beszórom, a zöldségágyra fektetem, majd megspriccelem kevés olajjal ezt is. Lefedem (legjobb, ha van teteje a jénainak) és hideg sütőbe teszem. Hagyom párolódni jó 40-50 percet. Ezután a jénai tetejét leveszem, már nem lesz szükség rá.
Húslapát segítségével megtámasztom a húsokat, és ügyes, de óvatos mozdulattal megdöntöm a tálat, hogy ki tudjam önteni a zöldségekből kisült lé jelentős részét. A cukkini és a gomba olyan sok levet ereszt, hogy bizony az nem fog elsülni. Ezután fedő nélkül visszatolom a tálat a sütőbe, feljebb veszem kicsit a lángot, és még 15-20 percig sütöm, míg a combok szépen megpirulnak.



Nagyon egyszerű, ugyanakkor finom és laktató étel. Én petrezselymes krumplit kínáltam mellé. A zöldségeket a szezonnak és ízlésnek megfelelően lehet variálni. Nálam most ezek voltak itthon, hírtelen ötlet vezérelte a jénais csirke születését. De garantálom, hogy nem utoljára készítettem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése