2015. július 21., kedd

Jénais csirke

 Hozzávalók:
4 db csirkecomb (ketté vágva 8 db)
1 csinos cukkini
50 dkg gomba
1-2 szál sárgarépa
2 kisebb fej hagyma
olaj
ételízesítő
csirke fűszersó



Elkészítés:
A zöldségeket megmosom, szükség szerint megtisztítom és nagyobb darabokra vágom. Egy jénai aljába halmozom, megszórom ételízesítővel, csorgatok rá olajat, és alaposan összekeverem. A csirkecombokat fűszersóval beszórom, a zöldségágyra fektetem, majd megspriccelem kevés olajjal ezt is. Lefedem (legjobb, ha van teteje a jénainak) és hideg sütőbe teszem. Hagyom párolódni jó 40-50 percet. Ezután a jénai tetejét leveszem, már nem lesz szükség rá.
Húslapát segítségével megtámasztom a húsokat, és ügyes, de óvatos mozdulattal megdöntöm a tálat, hogy ki tudjam önteni a zöldségekből kisült lé jelentős részét. A cukkini és a gomba olyan sok levet ereszt, hogy bizony az nem fog elsülni. Ezután fedő nélkül visszatolom a tálat a sütőbe, feljebb veszem kicsit a lángot, és még 15-20 percig sütöm, míg a combok szépen megpirulnak.



Nagyon egyszerű, ugyanakkor finom és laktató étel. Én petrezselymes krumplit kínáltam mellé. A zöldségeket a szezonnak és ízlésnek megfelelően lehet variálni. Nálam most ezek voltak itthon, hírtelen ötlet vezérelte a jénais csirke születését. De garantálom, hogy nem utoljára készítettem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése