2015. július 20., hétfő

Túrógombóc

Hozzávalók:
25 dkg túró
5 dl tej
8ek. búzadara
1 csipet só
3 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
+ pirított zsemlemorzsa a forgatáshoz
+ 3 dl tejföl cukorral és fahéjjal ízés szerint kikeverve
Elkészítés:
Első körben a tejet feltesszük főni a cukorral és a csipetnyi sóval. Amikor forrni kezd, belecsorgatjuk a búzadarát, és folytonos keverés mellette gy sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Ha készen van, félre tesszük, hogy teljesen kihüljön. Néha érdemes megkavargatni, egyrészt, hogy ne álljon teljesen össze, másrészt pedig, hogy meggyorsítsuk némileg a folyamatot. Közben a túrót villával áttörjük, belekeverjük a vaníliás cukrot. Ha a tejbegríz kihűlt, akkor beledolgozzuk a túrót is. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és meghempergetjük az előre megpirított zsemlemorzsába. Tálra rendezzük, és a cukros-fahéjas tejföllel kínáljuk.




Ma zöldbablevest főztem, amellé kerestem valami könnyű kis második fogást. Henike barátnőm blogjában találtam ezt a receptet, ( http://henimodernkonyhaja.blogspot.hu/2011/07/turogomboc-fozes-nelkul.html) ami nem csak gyors és egyszerű, de nagyon finom is. Persze nem csak tejföllel lehet kóstolgatni, hanem valami pikáns lekvárral, esetleg  friss gyümölccsel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése