Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. augusztus 22., szombat

Kekszszalámi

Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
25 dkg összetördelt keksz (nagyobb darabokkal)
25 dkg margarin
2 dl főzött kávé
1 dl tej
3 ek. natúr kakaópor
1-1,5 üveg rumaroma (ízlés szerint, de nekem másfél kellet bele)
20 dkg kristálycukor
Elkészítés:
Lábosba kimérem a tejet, a kávét, a cukrot, a kakaóport, és belekockázom a margarint. Addig melegítem néha megkavargatva, míg a hozzávalók szépen össze nem olvadnak. ha készen van, leveszem a tűzről, és az időközben tálba tett kétfajta kekszre öntöm. Mehet hozzá a rumaroma is. Kanállal összekeverem, majd hagyom picit hűlni. Ha már csak kézmeleg, akkor a pultra egy darab frissentartó fóliát kiterítek, és a massza felét rápakolom. Kézzel rudat formázok belőle, és a fóliába jó szorosan becsavarom. Így járok el a másik adag kekszes masszával is. Hűtőbe teszem pár órára, hogy jól megszilárduljon. Utána már nincs más tennivaló, mint deszkára téve szeletekre vágni, és körbekínálni.





Valamikor még itt a neten találtam rá erre a receptre, aztán hónapokig pakolásztam. Most azonban elkészítettem, és nagy sikert aratott. Mondjuk ez várható volt, mert minden keksz alapú édesség siker nálunk. Van aki szeletelés előtt még vastagon porcukorba forgatja a rudakat, én nem tettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése