2015. augusztus 26., szerda

Majonéz, könnyen, egyszerűen

Hozzávalók:

1 db tojás (nem kell külön választani)
110 ml olaj
csipet só
1 tk. citromlé
pici őrölt bors
+ botmixer
és egy magas falú pohár vagy edény
Elkészítés:
Minden hozzávalót egyszerre beletesztek a pohárba. A botmixert az a pohár aljáig lenyomom, majd bekapcsolom, és óvatosan felfelé húzom. Lehet, hogy egyszer-kétszer meg kell ismételni a le-fel húzást, de utána már látni lehet a csodásan krémes-fényes majonézt.





Aki már kóstolt házi majonézt, annak nem kell bemutatni, mi is a különbség ez és a bolti társa között. Nincs ecetes mellékíz, nincsenek térfogatnövelők, tartósítók. Pillanatok alatt el lehet készíteni, frissen, amikor csak szükséges.
A receptért köszönet Glasernek a nosaltyról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése