2015. augusztus 30., vasárnap

Sajtkrémmel töltött csirkemell

Hozzávalók:
1 egész csirkemell filé (két szép fél darab)
5 dkg reszelt sajt
1/2 tubus sajtkrém (körülbelüli mennyiség)
1 csipet frissen őrölt bors
 kevés zöldfűszer (petrezselyemzöld )

panírozáshoz:
3-4 ek liszt
2 dbtojás
zsemlemorzsa+ lenmag
olaj
Elkészítés:
A fél csirkemelleket megtörölgetjük, és egy hosszú pengéjű éles késsel felszúrjuk. Óvatosan mozgatva kicsit tágítjuk a belső teret, vigyázva, hogy ne szúrjuk át a húst. Egy tálkába nyomjuk a sajtkrémet, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a frissen őrölt borsot, a zöldfűszert, ha kell pici sót, és összekeverjük. Egy kiskanál segítségével megtöltjük a mellfiléket, és a nyílást bezárjuk egy fogpiszkálóval. Nem szabad nagyon megtömni, mert sütés közben könnyen kifolyik akkor. Felverjük a tojást kevés sóval, a zsemlemorzsába beleszórjuk a lenmagot (ki-ki ízlése szerint) és a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk a töltött mellfiléket. Olajban kisütjük. Hagyjuk hűlni, utána ha már megszilárdul kicsit benne a sajt, akkor szépen ferde szeleteket lehet belőle vágni.




Szerintem nincs olyan gyerkőc, legyen kicsi vagy kamaszkorú, aki ne szeretné a rántott csirkemellet. De annyira egyhangú mindig azt sütögetni, hogy ma úgy döntöttem, meglepem Benét ezzel a töltött verzióval. Mivel nagy sajtrajongó is, nem volt ellenére a dolog :-)
Krumplipürével ettük, igazán finom volt. A lenmagot pedig csak ajánlani tudom mindenkinek, amibe csak lehet, teszek egy adagot. Nagyon jó élettani hatásai vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése