Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. augusztus 30., vasárnap

Sajtkrémmel töltött csirkemell

Hozzávalók:
1 egész csirkemell filé (két szép fél darab)
5 dkg reszelt sajt
1/2 tubus sajtkrém (körülbelüli mennyiség)
1 csipet frissen őrölt bors
 kevés zöldfűszer (petrezselyemzöld )

panírozáshoz:
3-4 ek liszt
2 dbtojás
zsemlemorzsa+ lenmag
olaj
Elkészítés:
A fél csirkemelleket megtörölgetjük, és egy hosszú pengéjű éles késsel felszúrjuk. Óvatosan mozgatva kicsit tágítjuk a belső teret, vigyázva, hogy ne szúrjuk át a húst. Egy tálkába nyomjuk a sajtkrémet, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a frissen őrölt borsot, a zöldfűszert, ha kell pici sót, és összekeverjük. Egy kiskanál segítségével megtöltjük a mellfiléket, és a nyílást bezárjuk egy fogpiszkálóval. Nem szabad nagyon megtömni, mert sütés közben könnyen kifolyik akkor. Felverjük a tojást kevés sóval, a zsemlemorzsába beleszórjuk a lenmagot (ki-ki ízlése szerint) és a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk a töltött mellfiléket. Olajban kisütjük. Hagyjuk hűlni, utána ha már megszilárdul kicsit benne a sajt, akkor szépen ferde szeleteket lehet belőle vágni.




Szerintem nincs olyan gyerkőc, legyen kicsi vagy kamaszkorú, aki ne szeretné a rántott csirkemellet. De annyira egyhangú mindig azt sütögetni, hogy ma úgy döntöttem, meglepem Benét ezzel a töltött verzióval. Mivel nagy sajtrajongó is, nem volt ellenére a dolog :-)
Krumplipürével ettük, igazán finom volt. A lenmagot pedig csak ajánlani tudom mindenkinek, amibe csak lehet, teszek egy adagot. Nagyon jó élettani hatásai vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése