Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. szeptember 13., vasárnap

Füstölt sajtos pizzás csiga

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
1 tk pizza fűszerkeverék
3 ek. olaj
1,5 tk só
0,5 dl tej
2,5 dl víz
+ pizzakrém
5 dkg füstöltsajt
5 dkg trappista sajt
(ha igazán ínyencek akarunk lenni, akkor a füstölt sajtból a csigák tetejére is vágunk egy-egy lapocskát)
Elkészítés:
Nálam minden tészta a kenyérsütőben indul útjára. Vagyis bepakolom az üstbe először a folyékony hozzávalókat, majd a lisztet, a fűszerkeveréket, a sót, és végül rámorzsolom az élesztőt. Indulhat a dagasztás program, majd ha már elcsendesedik a gép, kikapcsolom. Kiveszem a tésztát, gombóccá igazítom, és egy tálba téve letakarom, beteszem a mikróba. Persze nem kapcsolom be a szerkezetet, csak hagyom, hogy a zárt térben szépen megkeljen a tésztám. Közben a kétféle sajtot lereszelem. Ha a tészta szépen megnőtt, akkor lisztezett deszkán finoman átgyúrom, majd vékonyra nyújtom. Megkenem pizzakrémmel, megszórom az összekevert sajttal, és szorosan feltekerem. Levágok egy darabka cérnát, és annak segítségével kb. két ujjnyi darabokra vágom a tekercset. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatom a tenyeremmel kicsit lelapított csigákat. Mindegyik tetejére egy vékony füstöltsajt lapocskát teszek. Míg a sütő bemelegszik, addig a csigák letakarva pihennek. Jó negyedóra múlva egy tűzálló tálban vizet teszek a sütő aljába, hogy gőz keletkezzen, ez minden kelt tésztának jót tesz. Betolom a tepsit, és közepesnél kicsit alacsonyabb lángon szépen megsütöm a csigákat.






Vasárnap van, így természetesen valami hétfői csomagolnivalóval készültem. Az alapreceptet Limarától kölcsönöztem, a leírást itt találjátok:
http://www.limarapeksege.hu/2013/05/gondolom-senkinek-sem-kell-bemutatni.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése