2015. szeptember 13., vasárnap

Füstölt sajtos pizzás csiga

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
1 tk pizza fűszerkeverék
3 ek. olaj
1,5 tk só
0,5 dl tej
2,5 dl víz
+ pizzakrém
5 dkg füstöltsajt
5 dkg trappista sajt
(ha igazán ínyencek akarunk lenni, akkor a füstölt sajtból a csigák tetejére is vágunk egy-egy lapocskát)
Elkészítés:
Nálam minden tészta a kenyérsütőben indul útjára. Vagyis bepakolom az üstbe először a folyékony hozzávalókat, majd a lisztet, a fűszerkeveréket, a sót, és végül rámorzsolom az élesztőt. Indulhat a dagasztás program, majd ha már elcsendesedik a gép, kikapcsolom. Kiveszem a tésztát, gombóccá igazítom, és egy tálba téve letakarom, beteszem a mikróba. Persze nem kapcsolom be a szerkezetet, csak hagyom, hogy a zárt térben szépen megkeljen a tésztám. Közben a kétféle sajtot lereszelem. Ha a tészta szépen megnőtt, akkor lisztezett deszkán finoman átgyúrom, majd vékonyra nyújtom. Megkenem pizzakrémmel, megszórom az összekevert sajttal, és szorosan feltekerem. Levágok egy darabka cérnát, és annak segítségével kb. két ujjnyi darabokra vágom a tekercset. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatom a tenyeremmel kicsit lelapított csigákat. Mindegyik tetejére egy vékony füstöltsajt lapocskát teszek. Míg a sütő bemelegszik, addig a csigák letakarva pihennek. Jó negyedóra múlva egy tűzálló tálban vizet teszek a sütő aljába, hogy gőz keletkezzen, ez minden kelt tésztának jót tesz. Betolom a tepsit, és közepesnél kicsit alacsonyabb lángon szépen megsütöm a csigákat.






Vasárnap van, így természetesen valami hétfői csomagolnivalóval készültem. Az alapreceptet Limarától kölcsönöztem, a leírást itt találjátok:
http://www.limarapeksege.hu/2013/05/gondolom-senkinek-sem-kell-bemutatni.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése