2015. szeptember 9., szerda

Hagymás csirkemáj

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
1 nagy, vagy két kisebb fej hagyma
3-4 ek. olaj
1 fej oaradicsom
1 db zöldpaprika
1 tk. majoranna
1 kk. frissen őrölt bors
1 -2tk fűszerpaprika

Elkészítés:
A májat szétszedjük, mutatós csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és félkarikákra vágjuk. Megfuttatjuk az olajon, megszórjuk egy csipetnyi sóval, így nem csak pirul, de puhul is. A májnak ugyanis nem kell túl sok főzési idő, s előfordulhat, hogy a hagyma ha kicsit vastagabbra vágtuk, nem puhul meg. Közben a paprikát és a paradicsomot megmossuk és kicsi kockákra vágjuk. A hagymát megszórjuk a fűszerpaprikával, öntünk rá egy korty vizet, hogy ne égjen meg. Rádobjuk a paprikát, paradicsomot, alaposan átforgatjuk, hagyjuk kicsit ezt is párolódni. Megszórjuk majorannával, frissen őrölt borssal. Rátesszük a májdarabokat. Átforgatjuk, és 10 percig hagyjuk főni, utána egy májat a fakanállal kettévágunk. Ha könnyen megy a művelet, és nem véres a közepe, érdemes feljebb venni a gázt, és lepirítani a hagymás májat. Ekkor már meg is sózzuk, elkeverjük óvatosan. Lehet tálalni. Párolt rizs, főtt krumpli egyaránt jól illik hozzá.




Ez most egy igazán gyors ebéd. Jószerével a májnak sem kell több idő, mint amennyi alatt a párolt rizs elkészül. Mindkét étel jó élettani és táplálkozási hatásokkal bír, érdems néha összepárosítani őket egy menü erejéig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése