2015. szeptember 4., péntek

Őszi körtés pite

Hozzávalók:
45 dkg finomliszt
5 dkg darált dió vagy kakaópor
20 dkg margarin
20 dkg cukor
4 db tojás
1 dl tejszín (ha nincs, jó a tej is)
1 dl tejföl
1cs. sütőpor
3-4 szép érett körte
2 ek cukor
1-2 tk. őrölt fahéj
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütöm, majd hozzá mérem a cukrot, és habosra keverem. Mehet bele a kicsit meglágyított margarin, ezzel, madj a tejföllelés tejszínnel újra jól összedolgozom. Beleszitálom a lisztet, sütőport, kakaóport (vagy darált diót) és összeforgatom. Egy masszívabb tészta az eredmény, amit egy kikent formába kanalazok. Elegyengetem a tetejét, és kirakom szépen a megtisztított körtegerezdekkel. A két kanálnyi cukrot elkeverem a fahéjjal, és megszórom vele a körtés pite tetejét. Mehet a sütőbe kb. 25 percre. Mindenképpen érdemes ellenőrizni egy hurkapálcával vagy fogpiszkálóval, hogy átsült-e mindenhol a tészta, mielőtt kivesszük. Szervírozáskor érdemes lekvárt vagy fahéjas tejszínhabot kínálni a szeletek mellé.



Tegnap a férjem hozott be a kertből egy adag mosolygósra érett sárga körtét. Az volt a kérése, hogy valami sütemény is készüljön belőle. Ő óhajtott, én pedig teljesítettem :-)
A recept alapgondolatáért köszönet  a"Ketkes.com oldalnak"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése